miercuri, 10 martie 2010

Paris, orasul tuturor

Undeva-n "Paris, orasul tuturor" m-am pierdut si nu mai simt mirosul de scortisoara. Inainte mergeam pe strada cu capul lasat pe spate, sa privesc cladirile si cerul, dar azi privesc inainte, in ochii reci ai oamenilor, cu grija sa nu calc in balti. Mi-am pierdut rostul de a trai pe lumea asta, am luat si eu parte din multimea de ipochimeni care merg si fac aceleasi lucruri in aceleasi locuri la aceeasi ora, fara sa se gandeasca la posibilitatea ca probabil ar merita ceva mai mult.
Un cliseu au ajuns cuvintele. "Te iubesc" obisnuia Mihai sa-mi spuna, pana a incetat sa o mai faca si nu mai era nimeni sa ma tina de mana atunci cand visam la lucruri mari. Asa am devenit un pion al societatii.
Cheia insuccesului meu zace in acea zi cand am pierdut rostul de a ma mai trezi speciala dimineta. Colegul meu Luca, cu care imi impart tigara dimineata, imi spune mereu ca e doar o nascocire, am ramas la fel de intriganta. Luca imi era si el ca un frate, pana a inceput sa treaca la vicii mai puternice si astfel a renuntat la scoala ajugand undeva prin Timisoara zicand ca viata e mai buna acolo.
Au plecat toti, fiecare cu ale lor. Ma intreb, oare isi mai aduc aminte de mine si povestile mele de sambata seara? Eram ca o familie, ii iubeam pe toti. Eugenii mintale, spalari pe creier, asta au patit toti; iar mie mi-e dor sa simt ca apartin cuiva.

Niciun comentariu: