luni, 15 decembrie 2008

Lupta cu defectele

Fiecare om duce o lupta zilnica cu defectele sale. Unul intr-o proportie mai mare, altul intr-una mai mica. Defectele difera de la o persoana la alta, chiar daca denumirea lor e identica, gen zgarcit, mincinos, lenes si asa mai departe, ele difera ca si manifestare.
Un delicvent prins de politie si inchis, insinuie la nesfarsit acceasi propozitie: "ma voi schimba! jur!". Nu e atat de usor pe cat pare, unora le ia saptamani iar altora le-ar putea lua chiar ani.
Modul de lupta cu defectele difera de la un om la altul, adica un om probabil nu e extrem de entuziasmat de aceasta schimbare sau e prea comod si atunci acea lupta nu mai are loc, devenind o lupta a aparentelor in fata altor indivizi. In schimb, altor persoane, care doresc cu ardoare sa se schimbe, reusesc prin mici diferente in fiecare zi.
Defectele ne pot influenta viata cotidiana devenind un punct slab.
Am putea sta sa ne gandim, ca daca un om are anumite defecte, dezvoltate mai mult sau mai putin, ele il fac un om slab pentru ca nu poate lupta cu el insusi rezultand o lupta inutila cu acele defecte daca el nu poate sa isi tina lui insusi piept.
Intr-un mod ciudat, defectele pot deveni incurabile daca noi permitem asta si pot invada viata noastra afectandu-i pe cei din jurul nostru.
O rufa nespalata in casa devine mai murdara in public ...

Un comentariu:

oliii spunea...

imi place fuarte mult ce ai zis.si da e adevarat,dar din pacate de cele mai multe ori oameni nu realizeaza cat de mult i ranesc pe cei din jur.Si continua sa faca asta nepasamdule,din pacate.cateodata ma intreb: Oare cum ar fi daca ar fi ei in locul persoanelor ranite:| ?